Uluslararası Öğrenciler için Kayıt İşlemleri

FBU ana kampüsene vardıktan hemen sonra ilk ziyaret etmeniz gereken yer Uluslararası Kayıt ofisidir.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

• Resmi lise diploması ve onaylı tercümesi (Türkçe veya İngilizce).

• Lise eğitiminin tamamında alınan tüm dersleri ve notları gösteren resmi transkript belgesi ve onaylı tercümesi (Türkçe veya İngilizce’ye).

• Lise Diplomanızın, Türk Lisesi Diplomasına denkliğini doğrulayan “Denklik Belgesi”, ülkenizdeki Türk Elçiliğinden veya geldikten sonra Türkiye'deki Milli Eğitim Bakanlığı'ndan temin edilebilir.

Denklik sertifikası için başvurabileceğiniz Türkiye Konsoloslukları / Elçiliklerinin listesi aşağıdaki linkte bulunmaktadır.

• Orijinal ulusal veya Uluslararası sınav sonucu.

• İngilizce yeterlilik sınav notunun aslı sertifikası (İngilizce Programlarda okuyacak uluslararası öğrenciler için)

• Orijinal Türkçe dil sınav notunu en az B2 Seviyesi (Türkçe Programlarda okuyacak uluslararası öğrenciler için)

• Resim, kimlik bilgileri ve vize damgası dahil olmak üzere pasaport sayfalarınızın orijinali ve kopyası

• Vize veya oturma izninin kopyası

• 7 biyometrik fotoğraf

• Öğrenim ücreti ödeme makbuzu

• Kayıt sırasında 18 yaşın altındaki öğrenciler için doğum belgesi

• Fenerbahçe Üniversitesi tarafından gönderilen resmi 'Kabul Mektubu'

• Tam kapsamlı Sağlık sigortası.

Kayıt sırasında Uluslararası Öğrenci Ofisi personelinden daha fazla yardım alabilirsiniz.